Nyheds-Tip

Modtag et hint på mail, når vi lægger nyheder op.

Tryk her for at tilmelde din mail.

NyhedsBlog


Kappa og debuterende musiker støtter Morgencaféen

Kappa og den debuterende musiker OLI, er gået sammen i et større samarbejde for at støtte Morgencafeen for Hjemløse.

’At støtte Morgencafeen er noget, der giver så meget mening for os alle hos Kappa. Som tøjbrand er det virkelig rart at kunne være med til at gøre en forskel for dem, der rammes ekstra hårdt pga. corona – nemlig de hjemløse’ siger Rikke Nørdum Sonne, Online Direktør i Primetime Denmark/Kappa.

Samarbejdet har indtil videre resulteret i en række online støttekoncerter – den første fra Kappas showroom i Birkerød med Oli, der også går under navnet Oliver Genckel Petersen. Dertil har Kappa doneret tøj for 40.000 kr. til vores brugere – herunder en masse undertøj, strømper og sko.

Og hvis du shopper på www.kappa.dk kan du tilføje koden ’OLI’. Så støtter du med 10 % af det beløb, du køber for.

Husk du også kan støtte Morgencafeen direkte på MobilePay ved at sende et beløb til 21902.

Mange tak fra vores hjemløse og udsatte til Kappa!

6. februar 2014 (Giv Din Hånd)

Sluk tørsten og få en god smag i munden

Fra første februar donerer DøgnNetto 1 krone til os og vores hjemløse, hver gang der bliver solgt en flaske vand med Giv Din Hånds logo på.

23. oktober 2013 (Giv Din Hånd)

Tuberkulose er stadig et problem

"Tuberkulose er ude af kontrol i hovedstadsområdet. Den smitsomme og dødelige infektionssygdom er lige nu mere udbredt blandt hovedstadens hjemløse, end den er i tuberkuloseramte lande som Zambia, Nigeria og Congo. Det viser en stor spytundersøgelse blandt 1200 udsatte borgere i København. Vi har besøg af Michael Espensen, daglig leder af nonprofit-foreningen Giv Din Hånd, der arbejder med hjemløse i København." (TV2 Lorry, 23/10 2013).
 

Se indslaget på Tv2 Lorry - Tryk Her (minut 5.40)

Indvielse af Gravplads for Gadens Folk

08. oktober 2013 (Giv Din Hånd)

Indvielse af Gravplads for Gadens Folk

Den 7. oktober blev Gravplads for Gadens Folk indviet på Assistens Kirkegården.

Nu får hjemløse og andre socialt udsatte deres egen grav- og mindeplads på Assistens Kirkegård i København. Det sker på initiativ af foreningen Giv Din Hånd i samarbejde med Københavns Stift og Københavns Kommunes Center for Kirkegårde. Som vartegn for gravpladsen har kunstneren Leif Sylvester Petersen skabt og doneret skulpturen “En engel iblandt os”.

Artikler fra dagen
Politiken - Tryk Her
Nørrebro Avis - Tryk Her
Kristeligt Dagblad - Tryk Her
Metro Xpress - Tryk Her

Videoindslag
Indslag i TV2 Lorry - Tryk Her (1 minut inde i udsendelsen)

 

Socialministeren kom forbi

27. maj 2013 (Giv Din Hånd)

Socialministeren kom forbi

Socialminister Karen Hækkerup var på besøg.


Morgencafé for Hjemløse og Giv Din Hånd fik besøg af landets socialminister i lokalerne på Theklavej. Ministeren fik en rundvisning og en snak med flere af brugerne. Det var en rar og veloplagt Karen Hækkerup, der fik set Giv Din Hånds daglige arbejde og vigtigst af alt, fik hun et indblik i hvordan livet er på gaden og hvilke behov der opstår.

Artikel om besøget i Nordvest lokalavis - læs her

 

Byens Bedste - Årets Københavner

22. maj 2013 (Giv Din Hånd)

Michael Espensen, Årets Københavner

AOKs Københavnske læsere har stemt på Giv Din Hånds leder, som årets Københavner

D. 22.maj sluttede AOKs Byens Bedste afstemning. Michael Espensen, den daglige leder af Morgencaféen og Giv Din Hånd, er blevet hædret som årets københavner 2013. Michaels mangeårige, dedikerede og innovative arbejde med socialt arbejde, har været en af de væsentligste grunde til at københavnerne har bakket op om ham. Alle på caféen er stolte og retter en tak til alle der har stemt.
 

læs mere om prisen - her

Gravplads er blevet verdenskendt

08. maj 2013 (Giv Din Hånd)

Gravplads er blevet verdenskendt

En gravplads for hjemløse findes kun i København

Det er ikke længere kun tv-serierne Borgen og Forbrydelsen, der brander Danmark og København i den engelsksprogede verden. Gravplads for Gadens Folk er den eneste af sin slags i verden, og derfor er nyheden om initiativet bragt videre af både BBC World og canadiske CBC.

Hør Giv Din Hånds leder, Michael Espensen, udtale sig i de to radioprogrammer:

CBC Canada - Tryk her (2.56 minutter inde i udsendelsen)
BBC World -    Tryk her

Skulpturen på billedet er skabt og doneret af kunstneren Leif Sylvester
 

Hjemløsegravplads

03. maj 2013 (Giv Din Hånd)

Hjemløsegravplads - Lorry interview

En gravplads for gadens folk er en realitet til efteråret i 2013.

Projektet laves i samarbejde mellem foreningen Giv Din Hånd, Københavns Domkirke/Vor Frue Kirke, kunstneren Leif Sylvester, Himmelblåfonden samt Københavns Kommune. Gravpladsen kommer til at ligge i et areal på 75 kvm på lokalkirkegården på As­sistens Kirkegård.

Om projektet siger Michael Espensen, initiativtager og daglig leder: "Mens de lever, er gadens folk ofte alene og har ikke så mange relationer til deres familie. Til gengæld har de et tilhørsforhold til andre, der lever på gaden, og derfor er det fantastisk, at de nu får deres eget sted, både at blive begravet og at mødes og mindes deres kammerater."

Udvalgte artikler: Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten og DR.

 

Se indslaget på tv2 Lorry - 9.45 minutter inde i udsendelsen

Genbrug af brugte mobiltelefoner

03. maj 2013 (Hjælperiet)

Genbrug af brugte mobiler


Et opslag om at donere gamle mobiltelefoner til de hjemløse på Morgencafé for hjemløses facebookside eksploderede og er i skrivende stund delt 7.350 gange. Vi har allerede modtaget mange mobiler, som bliver rengjort og uddelt af de frivillige i Hjælperiet, men vi kan stadig bruge flere.

Når man bor på gaden kan en telefon og et taletidskort være en livsvigtig ting og være medvirkende til, at båndene til ens nærmeste ikke bliver brudt. Og selv om der ikke er penge tilbage på kortet, kan man stadig blive ringet op. Det betyder, at vi altid kan komme i kontakt med 'vores' hjemløse. Det er en sikkerhed både for den hjemløse og for os.


1000 tak for de mange telefoner - de har gjort mange glade og gjort de hjemløses hverdag en lille smule lettere.
 

Gravplads for Hjemløse

02. maj 2013 (Giv Din Hånd)

Gravplads til Hjemløse

Hvad mener de Hjemløse selv?

Se reportage om Gravpladsprojektet fra Assistens Kirkegården og hør i indslaget hvad en af gadens folk selv mener om at der oprettes en gravplads for hjemløse.

 

Se indslaget på tv2 Lorry - tryk her

Hjem-Bio i Morgencaféen

02. maj 2013 (Morgencafeen)

Hjem-bio premiere

Det nystartede projekt Hjem-Bio havde premiere mandag d. 29. april 2013. Premierefilmen var Fjeldgængeren fra 1956 med Poul Reichardt i hovedrollen. Hjem-Bio vil fremover være en månedlig begivenhed med et varieret filmudbud og gratis popcorn.

bankospil

29. april 2013 (Morgencafeen)

Banko og Flæskesteg

Den sidste fredag i hver måned er der bankospil og flæskestegssandwich i Morgencafé for hjemløse. Der er stor søgning til arrangementet, hvor gevinsterne blandt andet består af gavekort til supermarkeder. Gaverne og maden er doneret af Tuborgfondet.

Grønlandsk Madklub i Morgencaféen

29. april 2013 (Morgencafeen)

Grøndlandsk Madklub

Hver den første i måneden er der Grønlandsk Madklub med lækkerier fra det grønlandske køkken. Det er en af de mest velbesøgte dage og morgencaféens brugere er yderst begejstrede for den mad medarbejdere fra Det Grønlandske Hus kommer og laver.
Madklubben er en del af Morgencaféens tilbud.
 

 

Soveposeindsamling

25. april 2013 (Hjælperiet)

Soveposeindsamling på festivaler

One man's trash, another man's treasure

Landets største festivaler forsyner Danmarks hjemløse med soveposer, telte og andre ”festivalefterladenskaber”. Hvert eneste år efterlader landets festivalgæster soveposer, liggeunderlag og andet ”skrald” på festivalernes campingområder. Ting, der ikke er brug for, når musikken er stoppet, men som kan spille en afgørende rolle for gadens hjemløse. Giv Din Hånd har de seneste år indsamlet soveposer på tre festivaler og distribueret dem videre til hjemløseorganisationer i landets fem største byer.

I 2013 bliver der indsamlet soveposer på hele tre festivaler: Skive Festival, Roskilde Festival og Smukfest. Målet er at i 2014 kan også Jelling Musikfestival tilføjes til listen, således at hele landet kan forsynes med soveposer. De indsamlede sager har en enorm værdi for gadens folk i vinterhalvåret.
 

lundbeck støtter sunhedsrummet

25. april 2013 (Sundhedsrummet)

Lundbeck støtter Sundhedsrummet

Lundbeck og Coloplast har muliggjort etableringen af Sundhedsrummet. Med økonomisk hjælp og produkter har de to store medicinalvirksomheder skabt rammerne for det arbejde, de frivillige læger, fysioterapeuter og sygeplejersker udfører i Sundhedsrummet.

Giv Din Hånd, det frivillige personale og Morgencafé for hjemløses brugere takker for støtten. 

Tuberkulosetilfælde blandt socialt udsatte, Giv Din Hånds Sundhedsrum

07. marts 2013 (Sundhedsrummet)

Tuberkulose er et problem for gadens folk

Tuberkulose er udbredt blandt de hjemløse. Den breder sig let på grund af gruppens livsstil og forhold. De sidste par år er antallet af smittede steget markant.

I tv-indslaget på TV2/Lorry uddyber morgencaféens leder Michael Espensen problemet yderligere.
 

Se indslaget på tv2 Lorry - tryk her